top of page
  • Writer's picturemadászsz

Videós beszámoló a KCKT kábítószerellenes világnapi rendezvényéről

Updated: Jul 1, 2021

Elsőre talán meglepő időpontban, szombaton tartotta legutóbbi konferenciáját a KCKT a szakmai közbeszédben jelen lévő aktuális függőség-koncepciókról. Három izgalmas előadást hallhattunk, majd a területen dolgozó szakemberek mutatták be munkájukat, megközelítésüket és beszélgettek, vitatkoztak aktuális kérdésekről, egyfajta open-mic formátumban. Talán a kicsit szokatlan forma, talán a témaválasztás maga, vagy a hétvége miatt, nem tudjuk, de az biztos, hogy üdítően könnyed és jó hangulatú, hiánypótló napon vagyunk túl. Jó volt közösen átbeszélni hol is tart most a szakma, mit gondolunk a függőségről, szenvedélybetegségről.


A programon elhangzott előadások és a beszélgetés visszanézhető facebook oldalunkon, illetve a Drogriporter stábjának hála, az alábbi youtube videókon.


Mindenkinek melegen ajánljuk!


Felvinczi Katalin bevezetője


Szakmai vita a függőség betegség-modelljéről az Egyesült Államokban (Sárosi Péter)


A felépülés jelentése, felépülési útvonalak (Rácz József)


Mit adott hozzá a viselkedési függőségek kutatása a függőségekről való tudásunkhoz? (Demetrovics Zsolt)


Fórum:

A felszólalók: - Gubucz-Pálfalvi Sejla (00:00) - Bajzáth Sándor (30:22) - Békési Tímea (01:01:34) - Dudits Dénes (01:25:00) - Füstös Kiberov (01:54:19) - Hole Viktor (02:12:16) - Pelbát Gergely (02:26:24) - Petke Zsolt (02:40:24) - Szabó Judit (02:52:45) - Szemelyácz János (03:04:43)


bottom of page