magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
Öngondoskodás, a változás és megújulás szükségessége


Civil szervezetek képviselőit várjuk arra az október 25-én megrendezésre kerülő konferenciánkra, amely az "Öngondoskodás, a változás és megújulás szükségessége" címet kapta. A konferencia helyszíne a budapesti L˙Office (Budapest,  VI. ker., Paulay Ede U. 55.). A regisztrációs határidő: október 18.


A konferencia célja, hogy a komoly financiális és szakmapolitikai válságot megélő civil drogszakma számára lehetőségeket villantson fel a progresszív továbbélésre. Az elmúlt hónapokban sajnos azt láttuk, hogy sikeres programok tucatjai álltak le, vagy vegetálnak fejlesztési esélyek és jövőkép nélkül, és hogy sok tehetséges szakember végleg elhagyni kényszerült a pályát, sőt, nem ritkán a civil szektort is. Jelen helyzetünkben az egyik legnagyobb veszély és egyben veszteség mégis az lenne, ha a működésképtelenné válásunkhoz magunk is hozzájárulnánk bénultságunkkal. Meggyőződésünk, hogy csakis új nézőpontok felismerésével remélhetünk pozitív változást, s nem várhatunk kizárólag kívülről a támogatói segítségre, vagyis valódi paradigmaváltás szükséges! Egyfelől meg kell vizsgálnunk, hogy milyen mobilizálható saját erőforrásaink vannak, hiszen az elmúlt 10-15 évben rengeteg szakmai tudás és tapasztalat halmozódott fel a szervezeteknél, másfelől a célcsoportjainkat jelentő közösségek tagjainak a korábbinál jóval nagyobb bevonásával, az érdekérvényesítésben érdekeltek "képessé tételével" (empowerment) új lehetőségeink nyílhatnak. A konferencia ennek az igénynek a szellemében, vitaindító előadásokkal, jó gyakorlatok bemutatásával, illetve a diskurzus lehetőségének a megteremtésével szeretné segíteni a változás folyamatát.


A találkozóval egyben célunk az is, hogy erősítsük a szakmai identitást és a szervezetek közti szolidaritást, illetve hogy bátorítsuk a kölcsönösségre épülő, támogató együttműködéseket. A konferencia ingyenes, de regisztráció köteles, jelentkezés október 18-ig lehetséges! Részletes program és regisztrációs lap itt.