magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
Tájékoztató Nap és Fórum az új Civil törvényrőlTisztelt Tagszervezetek!


Egyre több a bizonytalanság körülöttünk. Szinte mindannyiunk érzékeli a források szűkösségéből fakadó feladat-ellátási nehézségeket. Változik a Btk kábítószerrel való visszaélések tényállása, ami szintén jelentékeny, hatással lehet a klienskörünkre, s így a mi munkánkra. Mint arról értesültetek, a drogstratégia parlament elé kerülése is húzódik, így vélhetően nem lesz egyhamar a munkánk kiszámíthatóságát növelő, a kereteket egyértelműsítő akcióterv. És folytathatnánk…


A területünkön jelentkező bizonytalanságokat fokozzák olyan, a civil szférát általában is érintő, nehezen áttekinthető/értelmezhető változások is, mint a civil szervezetekre vonatkozó törvényi szabályozás módosulása, ami 2012 januárjától jelentős változásokat hozott a civil szervezetek működési, könyvelési, támogatási helyzetében, gazdálkodásában, az adománygyűjtés és a közhasznúság egyes kérdéseiben. Ezekben a változásokban az eligazodás még a szakemberek számára is nagy kihívást jelent.


Mivel a törvényi változások minket érintő hatásairól sok szervezetnek nincs módja szakszerű tájékoztatást kérnie, a MADÁSZSZ  március 26-án hétfőn tájékoztató napot szervez, fórummal, személyes tanácsadási lehetőséggel a tagszervezeteknek, természetesen ingyenesen. A Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítványtól felkészült szakembert hívunk meg, használjuk ki ezt a lehetőséget, gyertek el minél többen tájékozódni!Meghívó a tagszervezeteknek és részletes program itt.