magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
MADÁSZSZ új Nemzeti Drogstratégia (ÚNDS) tervezetére vonatkozó javaslatai


Nemzeti Erőforrás Minisztérium Ifjúságügyi Főosztály Nemzeti Drogmegelőzési  Koordinációs Osztály felkérésére a MADÁSZSZ véleményezte az új Nemzeti Drogstratégia tervezetét:


„A MADÁSZSZ a kezdetektől figyelemmel kíséri az ÚNDS tervezésének folyamatát. Ahogy ezt már korábban a többi szakmai ernyőszervezettel közösen tett állásfoglalásunkban is megfogalmaztuk, az új stratégia megalkotását nem látjuk szakmailag indokoltnak. Mégis, tudomásul véve, hogy új stratégiai dokumentum tervezet született, annak alakításában, véleményével szövetségünk is részt kíván venni.


Az alábbiakban azokkal a területekkel foglalkozunk, melyek közvetlenül vagy közvetve a MADÁSZSZ tevékenységi körébe tartoznak: Prevenció; Ártalomcsökkentés; Civil érdekképviselet; Drogfogyasztás társadalmi megítélése.


Véleményünk megfogalmazása során támaszkodunk a MADÁSZSZ tagszervezetek körében 2011. júniusában – a kábítószer-probléma társadalmi kezelésének fejlesztési prioritásaira vonatkozóan, az ÚNDS előkészítő munkacsoport által szervezett regionális műhelykonferenciához – készült kutatásunk eredményeire.”


A MADÁSZSZ ÚNDS-ről alkotott véleménye részletesen itt olvasható.