magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
ÉLŐ JELENTÉS A MAGYARORSZÁGI DROGHELYZETRŐL - a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2. születésnapján


Az elmúlt 5 évben jelentős mértékű kedvezőtlen változások érzékelhetők mind a drogpolitika (szabályozás, finanszírozás, politikai klíma), mind a prevenció, a kezelés és az ártalomcsökkentés területén. A szakemberek többsége a hazai drogpolitika legmeghatározóbb problémájaként és kihívásaként az új típusú pszichoaktív (dizájner) szerhasználatot valamint az alkoholfogyasztást azonosította, döntéshozói aktivitást pedig kizárólag a széles közvélemény felé könnyen prezentálható, kriminalizácilós, rendészeti megoldásokban érzékel – olvasható ki a Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület által készített és október 15-én, sajtótájékoztatón bemutatott ÉLŐ JELENTÉSBŐL. 


Az ÉLŐ JELENTÉS A MAGYARORSZÁGI DROGHELYZETRŐL c. dokumentum ITT OLVASHATÓ. A Jelentésről készült összefoglaló sajtóanyag itt olvasható.


A Jelentés - mint szubjektív szakmai látlelet - összeállítása a 2015. májusában megrendezett Herbál Para c., a négy ernyőszervezet által hagyományosan évente megrendezett Civil Fórumon kezdődött el munkacsoportokban, strukturált beszélgetések mentén. A Fórumról készült videónk itt tekinthető meg.