magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
Az Alkotmány NEM játék

A Humán Platform tagjaként - amely ágazatokat összefogó civil kezdeményezéshez még decemberben csatlakoztunk - támogatjuk "Az Alkotmány nem játék" civil kampányt.
Hogy mi közünk van nekünk ehhez, a drogjelenséggel és a szenvedélybetegségekkel foglalkozó civil szervezeteknek, szakembereknek és mint drogszakmai ernyőszervezetnek?

Sajnos mi tudjuk hova vezet, ha egy komplex társadalmi jelenség, probléma ügyében nincs őszinte, nyílt társadalmi diskurzus, ha bizonyos társadalmi csoportokat stigmatizálnak és kriminalizálnak a helyett, hogy közös felelősséget vállalva keresnénk megoldásokat, és ha a civil szakma tudására és tapasztalataira épített stratégiák nélkül születnek gyors és a társadalmi megegyezést nélkülöző törvények,  intézkedések. Ezért különösen fontosnak tartjuk kifejezni szolidaritásunkat a módosításban közvetlenül érintettek mellett.


A kampány facebook oldalához  itt lehet csatlakozni.


"Tiltakozás az Alaptörvény 4. módosítása ellen, a jogállam és a társadalmi igazságosság védelmében!

Az "Alaptörvény" a magyar jogállam alapjaként az életünk minden fontos kérdését meghatározza, a Fidesz-KDNP politikusai mégis játékszerként bánnak vele. Mutassuk meg, hogy az életünk nem játék! Magyarország alkotmánya nem játék!

Ha ezt a módosítást megszavazzák, az "Alaptörvény" fogja kimondani:
- az egyetemi hallgatók röghözkötésének lehetőségét;
- az egyetemek gazdasági autonómiájának felszámolását;
- a hajléktalan emberek hatósági üldözésének lehetőségét;
- a gyermektelen, az élettársként élő és az azonos nemű párok kirekesztését a család fogalmából;
- a szólásszabadság korlátozásának lehetőségét;
- a szabad választások korlátozása
- a független igazságszolgáltatás további korlátozását;
- az egyházak közötti diszkrimináció és a hitéletükbe beleavatkozás lehetőségét;
- 22 év alkotmánybírósági döntéseinek érvénytelenítését;
- továbbá azt, hogy a kormánytöbbség bármit beleírhat az Alaptörvénybe, mert azt tartalmi szempontból az Alkotmánybíróság sem vizsgálhatja.
Mi ezeket a jogfosztó, diszkriminatív módosításokat elfogadhatatlannak tartjuk. Egy alkotmány az ország, és a benne élő emberek legfőbb közös dokumentuma kell legyen, nem az aktuális kormánytöbbség büntetésre használt játékszere!"


További cikkek:

A kétharmad bosszúja az Alkotmánybíróságon


A birodalom visszavág