magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
A KCKT Drogvilágnapi rendezvénye

 


"LISTEN FIRST - Listening to children and youth is the first step to help them grow healthy and safe" – a Drogvilágnap idei szlogenje a szükségleteken, a tudományos adatokon alapuló, hatékony megelőzés támogatására hívja fel a figyelmet.


 


A Kábítószerügyi Civil Koordinációs Testület (KCKT) a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából június 26-ára szakmai rendezvényt szervez a Mozsár Kávézóba, melynek központi motívumát – a világnap témájához kapcsolódóan – a beavatkozások értékelése, a tények tisztelete képezi.


A rendezvény első részében az értékelés, a tényalapú szakpolitikai beavatkozások melletti elkötelezettség jegyében BEMUTATÁSRA KERÜL A NEMZETI DROGELLENES STRATÉGIA – szakmai szervezetek képviselőinek aktív részvételével készült – FÉLIDŐS ÉRTÉKELÉSE. A KCKT célja az értékeléssel és annak nyilvánosságra hozatalával az, hogy látleletet adjon a stratégiában megfogalmazott célok megvalósulásának aktuális állapotáról segítve ezzel a még megvalósításra váró feladatok azonosítását, az NDS második félidejére vonatkozó szakmapolitikai program kidolgozását.


A rendezvény második részének központi gondolata pedig általában az intervenciók értékeléséhez, a szakemberek nyilvános megszólalásaival kapcsolatos kihívásokhoz, a szakmaiság és a tényalapúság érvényesítési lehetőségeihez kapcsolódik, melynek keretében „BIZONYÍTÉKOKON ALAPULÓ SZAKMAI MEGSZÓLALÁS” címmel tart előadást Rácz József, amit egy kerekasztal beszélgetés követ A BEAVATKOZÁSOK ÉRTÉKELÉSI LEHETŐSÉGEIRŐL, AZ EREDMÉNYESSÉG MÉRHETŐSÉGÉRŐL ÉS EHHEZ KAPCSOLÓDÓAN A BEAVATKOZÁSOK ÉS MEGSZÓLALÁS FELELŐSSÉGÉRŐL.


A rendezvény részletes programja itt található.