magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
A Civil Kollégium Alapítvány felhívása

civil


Kedves Civil Állásfoglalást Aláírók! Két hete 101-en voltunk, mára 235 civil szervezet írta alá a civil állásfoglalást és mondtuk ki együtt, hogy az országnak szüksége van ránk, és a civil szektor megvédéséhez szükségünk van egymásra. A FB kampányunk is alakul, az elmúlt két hétben keményen dolgoztunk azon, hogy letegyük az alapokat a folytatáshoz. Többen a helyi sajtóban is felszólaltatok, pl. Szegeden, gratulálunk! Köszönjük nektek a FB megosztásokat is.


 


A héten felgyorsultak az események: elkezdődött a nemzeti konzultáció (aki még nem kapta meg az ívet, annak csatolom) és kiszivárgott a civil tv. tervezet, ami sajnos elég vészjósló. Nem is beszélve a CEU-t ellehetetlenítő tv. mai megszavazásáról.


Nem könnyű a jelen helyzetben erőt felmutatni, de megpróbáljuk. Ehhez nagy szükség van az együttes működésre, amiben mindannyiunkra, mindannyiótokra számítunk.


Jövő héten várhatóan szerdán vagy csütörtök délután (ápr. 12. v. 13.) szeretnénk Bp. egyik terén összegyűlni és jelképekkel megmutatni, milyen értékes munkát végzünk a társadalomért, azt, hogy elutasítjuk a civil szervezetek megbélyegzését, zaklatását, és hogy hányan támogattuk az állásfoglalást az ország kül. pontjairól. Szeretnénk láttatni, hogy ez az ügy sok és sokféle civil szervezetnek fontos, nem bp-en, hanem az egész országban.


A konkrét időpontot a hét második felében tudjuk fixálni, de már most akartuk jelezni ezt a lehetőséget, hogy tudjatok vele számolni.


Amit kérünk:


-kérlek, jelezzétek, ha vállalnátok, hogy személyesen is itt lesztek, és elmondjátok, hogy miért írtátok alá az állásfoglalást - vidékről az utazási kts-et szívesen támogatjuk


-kérlek, jelezzétek, ha (nem bp-iként) a bp-i akcióval párhuzamosan szerveznétek valamit a saját városotokban (akár médiamegjelenést magatoknak), hogy össze tudjunk hangolódni


-ha nem tudtok személyesen eljönni, kérlek, írjatok egy bekezdést arról, miért támogatjátok az ügyet, és ha lehet, küldjetek egy fényképet is mellé magatokról vagy a szervezet munkájáról


Kérlek, jelezzetek vissza ezzel kapcsolatban, minél előbb, annál könnyebb a szervezés.


 


A következő 1-2 hónap várhatóan elég intenzív lesz, és szeretnénk, ha ennél interaktívabban is tudnánk kommunikálni. Ennek technikai megoldásán gondolkozunk, illetve a jövő heti akció után néhány héten belül nyakunkba vesszük az országot és személyesen is tudunk találkozni. Ennek a kereteiről hamarosan írunk, ebben a ti ötleteitekre is számítunk.

(Ha aktívabban is bevonódnátok a tervezésbe, szervezésbe, kérlek, jelezzétek.)

Ha kérdésetek, ötletetek volna, keressetek minket nyugodtan.

További szép napot és jó munkát kívánok! Üdvözlettel
Sebály Bernadett
Civil Kollégium Alapítvány


az Artemisszió, az Átlátszó, az Autonómia Alapítvány, a Civil Kollégium, a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány, az Energiaklub, az Eötvös Károly Intézet, a Greenpeace, a Háttér Társaság, a Humán Platform, a K-Monitor, a Közélet Iskolája, a Krétakör, a Levegő Munkacsoport, a Magyarországi Európa Társaság, a Magyar Helsinki Bizottság, az Ökotárs, a TASZ, a TI és a Védegylet nevében