magyar |  englishCsatlakozzon Facebook-on

Hírek
Civilek nélkül nem megy!

civilizacio


„Civilek nélkül nem megy: Magyarországnak szüksége van ránk” – kezdődik az állásfoglalás, amelyet immár 210 civil szervezet, köztük a MADÁSZSZ is aláírt.


A legújabb, 2016-os kutatási adatok szerint a szenvedélymagatartások megelőzésével foglalkozó szervezetek döntő többsége (70%-a) civil szervezet. Számunkra egyértelmű, hogy a drogszakma működése elképzelhetetlen a civilek működése nélkül. A drogszakmai civil szervezeteket ugyanakkor már az eddigiek során is extra kihívások elé állították a társadalmi és szakmapolitikai folyamatok. Egyrészt az, hogy célcsoportunk a társadalom leginkább elutasított tagjai közé tartozik. Továbbá az aktuálisan tapasztalható szakmapolitikai folyamatok: a drogügyek államigazgatási reprezentációjának alacsony szintje, a koordináció alacsony érdekérvényesítő képessége, az államigazgatás és a szakmai szervezetek közötti érdemi kommunikáció teljes hiánya, a drogszakmai szervezetek szakmapolitikai és finanszírozási bizonytalansága. Ebben a – kliensek társadalmi kirekesztettségével és az ellátásuk marginalizációjával leírható – kettős kirekesztettségben a klienseink számára sokszor az egyedüli, nélkülözhetetlen segítséget jelentjük. A most készülő, a civil szervezeteket megosztó intézkedések még nehezebb helyzetbe hozhatják a szakterületen működő civileket is, ezért fontosnak tartjuk, hogy kiálljunk a kezdeményezés mellett. Hiszen, ha mi lehetetlen helyzetbe kerülünk, hogyan segítünk?


Az állásfoglalás továbbra is aláírható, és elindul egy nemzeti konzultációs FB kampány is. Ha tetszik Nektek, osszátok meg széles körben, segítsetek eljutni minél több emberhez és lájkoljátok az oldalt.